söndag 12 februari 2012

Underbara frallor!

Härom dagen blev jag dundersugen på nybakade frallor & var tvungen att göra något åt saken!
Receptet är mitt eget som jag kom på lite under bakningens väg =)
 Här får ni receptet
Frallor
2,5 dl ljummen mjölk
3/4 jäst
1/2 tsk socker
1 tsk salt
1 ägg
100 g rumsvarmt smör el margarin
5 dl vetemjöl
3 dl rågvete
Gör såhär
Lös upp jäst, socker & salt i mjölken.
Tillsätt det mjuka smöret/margarinet & ägget, rör om lite & tillsätt mjölet lite i taget.
Låt maskinen gå ca 10 min eller knåda förhand lääänge (ca 15-20 min=)
Avsluta med att knåda ihop till en fin bulle & låt jäsa ca 45 min.
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg upp degen på bakbordet, knåda ur luften, dela degen i 10-12 bitar,  forma till bullar & lägg dem på en plåt med bakpapper på.
Låt jäsa ca 30 min, pensla på med vatten & strö ev över lite frön. 
Ställ in dem i ugnen i ca 20 min
Klart! =)






2 kommentarer:

  1. Mums,nybakat är ju så gott.visst är de extra speciellt då man gör sina egna.
    har ett tunnbröd som ja själv kommit på

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tunnbröd! Gud så gott, dem skall jag ta mig en till på & även provbaka! =)

      Radera