onsdag 1 februari 2012

Panerad rödspätta med citron/dill smörsås

Här kommer ett litet tips på vad som kan serveras till middag idag. Lätt att tillaga & gott att äta =)
Salta rödspettan lätt (tinad om du köpt fryst)
vänd fisken i denna ordning:
Vetemjöl
Uppvispat ägg
Ströbröd
 
Stek på lite starkare värme än medel (se bara till att pannan hunnit bli ordenkligt varm innan du lägger i första fisken) i olivolja & lite smör.
Stek så fisken får fin färg på båda sidorna.
Smörsås: 
Smält tex 200 g smör på medelvärme
Låt det "vita" sjunka till botten & häll över den klara delen i en liten skål eller kanna tex
Tillsätt saft av 1/2 citron samt skalet & 1-2 msk hackad dill
Servera med kokt potatis, kokta ärtor & ev en citronklyfta som du pressar över fisken
Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Den panering du beskriver här med att först mjöla fisken därefter ägg och sist ströbröd kallas i "Vår kokbok" för en dubbelpanering.
    Tänkte det skulle vara kul att veta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Självklart så vet jag att det heter så! :)
      Saken är bara den att inte alla vet det, så skulle jag istället skrivit "dubbelpanera fisken & stek..." så hade förmodligen inte alla förstått vad jag menar. Nu valde jag att istället skriva stegvist hur man bör göra...

      Radera