Man kan mixa lite som man vill med mjölsorter. Jag brukar utgå från dessa mått mängdmässigt men ibland vill jag ha lite mera fibrer i brödet och då byter jag bara ut lite vetemjöl mot råg eller annat...
Recept:
6 dl ljummet vatten
1 pkt jäst
1 1/2 tsk salt
1 dl olja
10 dl vetemjöl
Gör såhär: Lös upp jästen i vätskan och blanda ner övriga ingredienser. Rör om till en deg utan klumpar (degen blir relativt lös). Låt jäsa i ca 30 min. Häll över degen i en större form (en ugnsplåt eller gärna lite mindre om möjligt) med bakpapper. Jäsa 30 min till.
Trycka ner fingrar i degen (tänk dig ungefär som när man naggar en mördeg fast du använder dina fingrar :), på med sesam eller solrosfrön och ringla över flytande margarin.
In i ugnen ca 25 min i 225 grader.
Ät och njut!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera