måndag 13 augusti 2012

äggfri Jordgubbsglass

Jag köpte en glassmaskin i våras & jag vet inte hur många satser det blivit av denna glass i sommar men jag kan säga att det blivit en heeel del, jag nämligen ääälskar jordgubbsglass! Jag har experimenterat mig fram lite för varje gång & nu när jag äntligen är nöjd till 110% så vill jag inte annat än att dela med mig av min goda glass som jag hoppas att ni kommer att gilla minst lika mycket som jag ;) På detta recept får du ut ca 1,5 liter färdig glass.
Till 1 sats behöver du:
250 g frysta jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl yoghurt 
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
Tina jordgubbarna, mixa dem & kör dem genom en sil så du får en len puré.
Blanda jordgubbspurén med den kondenserade mjölken & yoghurten i en skål & ställ  in i kylen. Vispa grädden & rör ner den i jordgubbsblandningen.
Kör i glassmaskinen i ca40 min, häll i en plastburk & ställ in den i frysen.
Nu har du gjort en fantastiskt god jordgubbsglass med endast 4 ingredienser!
Låt den stå i frysen gärna minst 2 timmar & ta fram den ca 15 min innan den skall ätas så att den hinner mjukna lite.
Njuuut...

6 kommentarer:

  1. mmmm ja bara älskar jordgubbsglass så ser riktigt gott ut och förstår att du gjort massa glass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I så fall tycker jag att du skall prova denna Simone för den blir verkligen jättegod! :)

      Radera
  2. Låter jättegott med kondenserad mjölk i, mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Amy, mumsigt med kondenserad mjölk i plus att man slipper massa olika steg med att vispa gulor, sjuda upp, vispa grädde etc etc ;)

      Radera
  3. Mums! Kondenserad mjölk gör glassen så len och krämig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst blir den! Det blir ju ganska sött om man bara har "mjölken" så just därför bryter jag av med lite yoghurt =)

      Radera