tisdag 31 juli 2012

Budapestrulle

Här kommer receptet på ett bakverk som är mångas favorit nämligen den klassiska fina budapestrullen!
Av detta recept får du ut ca 6-8 bitar.
 Till i rulle behöver man:
165 g äggvita (ca 5 st)
125 g socker 
Vispa till en fast maräng & tillsätt  
125 g socker
85 g hasselnötter grovt malda
50 g maizena
Rör om försiktigt till en jämn & fin smet.
Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen i 175 grader i ca 20 min
Tag ut & låt svalna.
Vispa ca 4 dl grädde med lite florsocker (kanske 2 tsk eller så)
bred på ett jämnt lager över hela marängbottnen & strö på en burk med konserverade mandarinklyftor.
Rulla ihop längs kortsidan & se till att få skarven nedåt.

Pudra över lite florsocker & ringla över smält choklad
Klar för servering!

Ha en bra dag!

10 kommentarer:

  1. så gott,älskar budapest..yummi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig Simone, det är verkligen supersmaskigt ;)

      Radera
  2. Jodå, den är även min favorit. Så gott och din blev jättefin!

    SvaraRadera
  3. skal det va 125 g socker två gånger?

    SvaraRadera
  4. Prova att byta ut mandarinen mot tinade eller frysta hallon för att skapa en fräschare bakelse. Den känns inte alls lika gräddig då.

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/01/valkomna-hit.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen supergott med hallon i, det håller jag absolut med om! Har även gjort en variant på jordgubbar & samtidigt bytt ut hasselnötterna mot mandlar... Inte alls dumt :)

      Radera
  5. Hur många serverar detta receptet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ursäkta för sent svar!
      Jag kan tänka mig att en färdig rulle blir bra till 6-8 bitar...
      Tack för din fråga, skall genast lägga till antal bitar i receptet :)

      Radera