För ett tag sedan fick jag för mig att göra några cake pops av en överbliven vaniljtårtbotten som låg i frysen. Jag mixade ihop den med philadelphia & jordgubbssmörkräm 50/50 ungefär. När jag väl rullat mina små bollar så fick jag en annan idé & det att istället göra en tårta av det istället& eftersom jag även vart sugen på att göra en cheesecake så fick det bli en kombination av båda =)
Jag lade ett tårtpapper i botten av en springform (22 cm i diam) & tryckte ut degen i den. Fyllde på med en härlig cheesecakemousse & toppade med lite jordgubbsgelé.
Resultatet blev jag helnöjd med, så vill ni testa något nytt, fräscht & somrigt så bör ni testa denna!
Tårtbotten
300 g tårtbotten
150 g philadelphia
150 g smörkräm
(vispa i ca 3 msk jordgubbsmousse från dr oetker utspätt med ca 1/2 dl mjölk i smörkrämen)
Mixa allt i en matberedare tills du får en jämn & fin massa.
Tryck ut i formen & ställ in i kylen.
Cheesecakemousse
300g philadelphia
75g florsocker
150g vispgrädde
3
st gel blad
citronarom
Vaniljarom
Saften
& skalet från ½ lime
Mjuka
upp philadelphian med en spatel.
Tillsätt florsocker,
aromen & lime.
Blötlägg gelatinet i ca 5 min & smält det i micron.
Rör försiktigt i gelatinet i philadelphian tillsammans med lättvispad grädde. Häll över moussen i formen.
Rör försiktigt i gelatinet i philadelphian tillsammans med lättvispad grädde. Häll över moussen i formen.
Jordgubbsgelé
Mixa 150g jordgubbar & sila bort klumparna så att du får en fin puré.
Värm hälften av purén i en kastrull eller i micron & tillsätt 2 st gelatinblad so du blötlagt i ca 5 min. Rör om & tillsätt resten av purén. Låt svalna något & häll över den över moussen. låt stå i kylen mins 2 h.
Klart!
Skulle ni prova göra denna så hade det varit jättekul om ni ville kommentera den & säga vad ni tycker!
Önskar er alla en fortsatt fin sommar!
Vilken kul ide! Ser jättesmarrigt ut!
SvaraRaderaTack för din kommentar!
RaderaDen var väldigt "lätt äten" faktiskt :)
åh vilken bra idè.ser ju oxå lyxigt oxå.nu vet ja vad ja kan göra med överbliven tårtbotten.
SvaraRaderaser jättegott ut
Tack Simone, kul att du gillar idén ;)
RaderaKul idè, jag som har en del i frysen....väldigt smarrig ser den ut.
SvaraRaderaTack Gladys! Har du en del i frysen så tycker jag absolut att du skall testa den ;)
RaderaMums!
SvaraRaderaTack för din kommentar! :)
Radera