fredag 20 juli 2012

Tårta med cheesecakemousse & jordgubbsgelé

För ett tag sedan fick jag för mig att göra några cake pops av en överbliven vaniljtårtbotten som låg i frysen. Jag mixade ihop den med  philadelphia & jordgubbssmörkräm 50/50 ungefär. När jag väl rullat mina små bollar så fick jag en annan idé & det att istället göra en tårta av det istället& eftersom jag även vart sugen på att göra en cheesecake så fick det bli en kombination av båda =)
Jag lade ett tårtpapper i botten av en springform (22 cm i diam) & tryckte ut degen i den. Fyllde på med en härlig cheesecakemousse & toppade med lite jordgubbsgelé.
Resultatet blev jag helnöjd med, så vill ni testa något nytt, fräscht & somrigt så bör ni testa denna!
Tårtbotten
300 g tårtbotten
150 g philadelphia
150 g smörkräm 
(vispa i ca 3 msk jordgubbsmousse från dr oetker utspätt med ca 1/2 dl mjölk i smörkrämen)
Mixa allt i en matberedare tills du får en jämn & fin massa.
Tryck ut i formen & ställ in i kylen.
Cheesecakemousse
300g philadelphia
75g florsocker
150g vispgrädde
3 st gel blad
citronarom
Vaniljarom
Saften & skalet från ½ lime
 Mjuka upp philadelphian med en spatel.
Tillsätt florsocker, aromen & lime. Blötlägg gelatinet i ca 5 min & smält det i micron.
Rör försiktigt i gelatinet i philadelphian tillsammans med lättvispad grädde.  Häll över moussen i formen.
Jordgubbsgelé 
Mixa 150g jordgubbar & sila bort klumparna så att du får en fin puré.
Värm hälften av purén i en kastrull eller i micron & tillsätt 2 st gelatinblad so du blötlagt i ca 5 min. Rör om & tillsätt  resten av purén. Låt svalna något & häll över den över moussen. låt stå i kylen mins 2 h.
Klart!


 Skulle ni prova göra denna så hade det varit jättekul om ni ville kommentera den & säga vad ni tycker!
Önskar er alla en fortsatt fin sommar!

8 kommentarer:

  1. Vilken kul ide! Ser jättesmarrigt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar!
      Den var väldigt "lätt äten" faktiskt :)

      Radera
  2. åh vilken bra idè.ser ju oxå lyxigt oxå.nu vet ja vad ja kan göra med överbliven tårtbotten.
    ser jättegott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Simone, kul att du gillar idén ;)

      Radera
  3. Kul idè, jag som har en del i frysen....väldigt smarrig ser den ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gladys! Har du en del i frysen så tycker jag absolut att du skall testa den ;)

      Radera