Kladdkaka är ju något jag bara ääälskar & jordgubbar älskar jag nästan lika mycket & det speciellt när man kombinerar dessa 2 fantastiska påfund =)
För ett tag sedan (rättare sagt i vintras) så experimenterade jag fram detta bakverk & det blev förbaskat gott måste jag säga!
En botten gjord på kladdkaka & sen en jordgubbspannacotta över den som fick stå i kylen 2-3 timmar.
Välkommen till paradiset säger jag bara!
Kladdig chokladbotten
jordgubbspannacotta
2,75 dl grädde
75 g jordgubbspuré
25 g socker
lite vaniljpulver
2 st gelatinblad
pressad citron
Blanda socker,
grädde och puré. Koka upp. Blanda i pressad
citron efter smak samt det blötlagda gelatinet.
ser mkt god ut
SvaraRaderaJa jag kan med största säkerhet säga att det är bland det godaste jag ätit =)
SvaraRaderaSå gott det ser ut! Tycker att jordgubbar och choklad är väldigt lyckat tillsammans =)
SvaraRaderaTack för din kommentar Hanna!
RaderaJordgubbspure... Ä de mossade färska jordgubbar?? ;-))
SvaraRaderaJordgubbspuré gör du lätt genom att mixa jordgubbar (jag brukar ta frysta) i en mixer/blender & sen kör du dem genom en sil för att få bort småklumpar & frön. Jag brukar alltid ta lite mer än vad som står i receptet då lite faller bort när du silat gubbarna kan rekommendera ca 100 g till detta recept ;)
RaderaOk.. Tack:) en fråga till... Kan man göra denna dagen innan?? Funkar de pannacottan??
RaderaJa det kan du absolut göra! :)
Radera