fredag 27 juli 2012

Tårta på kladdig chokladbotten & jordgubbspannacotta!

Kladdkaka är ju något jag bara ääälskar & jordgubbar älskar jag nästan lika mycket & det speciellt när man  kombinerar dessa 2 fantastiska påfund  =)
För ett tag sedan (rättare sagt i vintras) så experimenterade jag fram detta bakverk & det blev förbaskat gott måste jag säga!
En botten gjord på kladdkaka & sen en jordgubbspannacotta över den som fick stå i kylen  2-3 timmar.
Välkommen till paradiset säger jag bara!

Kladdig chokladbotten  
jordgubbspannacotta
2,75 dl grädde
75 g jordgubbspuré
25 g socker
lite vaniljpulver
2 st gelatinblad
pressad citron
Blanda socker, grädde och puré. Koka upp. Blanda i pressad citron efter smak samt det blötlagda gelatinet.

8 kommentarer:

  1. Ja jag kan med största säkerhet säga att det är bland det godaste jag ätit =)

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut! Tycker att jordgubbar och choklad är väldigt lyckat tillsammans =)

    SvaraRadera
  3. Jordgubbspure... Ä de mossade färska jordgubbar?? ;-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jordgubbspuré gör du lätt genom att mixa jordgubbar (jag brukar ta frysta) i en mixer/blender & sen kör du dem genom en sil för att få bort småklumpar & frön. Jag brukar alltid ta lite mer än vad som står i receptet då lite faller bort när du silat gubbarna kan rekommendera ca 100 g till detta recept ;)

      Radera
    2. Ok.. Tack:) en fråga till... Kan man göra denna dagen innan?? Funkar de pannacottan??

      Radera
    3. Ja det kan du absolut göra! :)

      Radera