måndag 25 juni 2012

Mandel/marängrulle med vaniljgrädde & färska jordgubbar

165 g äggvita (ca 5 st)
125 g socker vispas till en fast maräng
Tillsätt  
125 g socker
85 g mandel grovt malda
50 g maizena
Rör om försiktigt till en jämn & fin smet.
Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen i 175 grader i ca 20 min

Tag ut & låt svalna.

Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker.
bred på ett jämnt lager över hela marängbottnen & strö på ca 250 g hackade färska jordgubbar.
Rulla ihop längs kortsidan & se till att få skarven nedåt.

Nu är det bara till att pudra över lite florsocker & ringla över smält choklad
så är den klar för att huggas i ;)

Smaklig fika!

8 kommentarer:

  1. Mums vilken god (och fin) tårta du fick till! Jag älskar nöt- och marängbottnar!:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jenny!
      Älskar själv det mesta som har med maräng eller nötter att göra :)

      Radera
  2. Svar
    1. Tack snälla! Det var försök nr 1 så jag är ganska nöjd faktiskt :)

      Radera
  3. åh så gott,aldrig testat med jordgubbar men de skriker ju SOMMAR om de.mums

    SvaraRadera
  4. Den var kanon. =) mycket uppskattad här hemma, dock blev en lite lika fin som din. =)
    Men frågan är ju bara vad man kan göra med äggulorna som bli över, har du något tips?

    /Alexandra

    SvaraRadera
  5. ÅÅ va gott det ser ut, måste prova den nu i helgen. / Carina

    SvaraRadera