Nu mina vänner skall jag bjuda er på en resa till himmelen! ;)
Jag är ett STORT fan av nutella & när jag googlade runt lite & hittade ett recept enkelt som detta kunde jag inte låta bli att testa det & jösses vad glad jag är för det idag!
Sååå enkelt & sååå förbaskat gott!!!
Jag gjorde minimala ändringar på "ursprungsreceptet" som jag hittade på bloggen
"The eccentric cook"
200g hasselnötter
1 burk sötad kondenserad mjölk
250 gr choklad 60-70% (jag hade 70%)
1/2-1 dl het mjölk
Gör såhär:
Rosta nötterna i 200grader varm ugn i ca 10 min. Lägg de rostade nötterna i en kökshandduk & gnugga av skalet på nötterna (så gott det går).
Smält chokladen under vattenbad eller i mikron.
Kör nötterna i en matberedare tills det blir en "gegga", det kan ta någon minut.
Hetta upp mjölken. Häll i den kondenserade mjölken i den smälta chokladen, blanda om & häll det över nötmassan i matberedaren. Mixa & tillsätt lite i taget av den heta mjölken. Låt allt blandas samman till en jämn & fin NUTELLA!
Blir så grymt inspirerad av din blogg för min bakning!
SvaraRaderaVad tycker du är roligast att baka?
Men tack snälla du, det gör mig otroligt glad skall du veta <3
RaderaFörutom att skapa & dekorera bröllopstårtor så gör jag gärna "geggiga" bakverk! Jag gillar när det är massa "gojs" på :)
Så himla gott! Ska man koka den kondenserade mjölken först?
SvaraRaderaNej det är så busenkelt recept så man behöver inte ens koka mjölken ;)
Raderaska det vara sötad kondenserad mjölk?
SvaraRaderaFel av mig att inte skriva det, visst skall det vara den sötade!
RaderaLägger till det genast! Tack ;)
Okej, det här måste jag testa! Älskar nutella!! Måste absolut ha det hemma, annars går jag under hehe. Har provat att göra egen tidigare, men den blev inte alls så fin som din ser ut att ha blivit. Så detta ska testast snarast! Tack för att du delade med dig av receptet :)
SvaraRaderaTack själv Rebecka för din kommentar! Jag hoppas att du kommer att gilla receptet!
RaderaMåste man ha sötad kondenserad mjölk?
SvaraRaderaHeej! Jag har faktiskt aldrig provat med något annat men skulle väl ev funka med grädde & sirap misstänker jag...
RaderaHej, hur länge håller den sej å hur förvarar man den?
SvaraRadera