onsdag 5 september 2012

Glass med smak av kola & banan

Jag hade en halv burk kola över gjord på kondenserad mjölk efter att jag gjort en "chokladtårta a la banana split" som jag givetvis ville förbruka på något sätt. Kombinationen av kola & banan tycker jag är väldigt väldigt gott så då tänkte jag att -Varför inte glass med  dessa smaker?
Glassen innehåller inga ägg precis som alla andra mina glassar... hitils i alla fall, vi får väl se om jag lägger in någon "äggig" glass någon gång :)
På satsen jag gjorde blev det ca 1,25 l färdig glass.
För att inte dra ut på det så kommer receptet här:
Skål nr:1 
1 burk sötad mjölk
2 dl vanilj yoghurt 
Blandas samman
Skål nr2:
2,5 dl vispgrädde
1/2 burk kola (gjord på sötad mjölk som kokat i ca 3h)
+ bananessens efter smak
Vispas samman till så grädden blir fast men inte hård.
Vänd ner grädden i yoghurtblandningen & häll i smeten i glassmaskinen & kör den ca 35 min. Vänd mer glassen i en kall "glassburk" & ställ in den i kylen minst 2 h, då är konsistensen enligt mig "perfekt", har den stått i minst ett dygn så rekommenderar jag att den tas ut ur frysen 15-20 min innan servering.
 Jag serverade min med hackade valnötter & chokladsås!
 
Ha en bra dag!
Kram Sanja

5 kommentarer:

  1. ja gjorde faktiskt dulche de leche glass och den glassen var grymt god så den här glassen gör så att ja längtar efter den igen.Ruskigt god ser den ut.
    du måste pröva med ägg,blir goare och krämigare,och dessutom de som tillverkar glass har äggpulver då de gör glass.

    SvaraRadera
  2. Fast jag tycker faktiskt inte att de blir varken godare eller krämigare med ägg Simone :)
    Den kondenserade mjölken gör glassen väääldigt krämig Å fin! Har du inte provat så gör det så får du se!

    SvaraRadera
  3. Ja, verkligen en god smakkombination!

    SvaraRadera
  4. om man inte har någon glassmaskin då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då häller du över glassmassan i en burk, ställer in den i frysen & rör om i glassen ca 3 gånger med 30 min intervaller :)

      Radera