onsdag 18 april 2012

Päronglass

När jag fyllde år för inte så längesedan så köpte jag mig själv en present, en glassmaskin!
Guuud vad jag INTE ångrar det!
Det är sååå mycket både godare & "roligare" att äta glass när man vet att man själv gjort den!
Jag har hittills hunnit prova 3 olika smaker varav de 2 sistnämnda var små experiment...
Jordgubb, Vaniljkesella & Päron & jag skojar inte när jag säger att päronglassen blev något av det godaste jag ätit i glassväg!
Den blev så god att jag blir så illa tvungen att dela med mig av receptet :)

Som "Pricken över I:t" hällde jag på lite nougatsås & kunde då lätt luta mig bak i soffan drömma mig tillbaka till tiden då glassen vid namnet "Gröna grodan" fanns =)
Minns ni den? Jag ääälskade den! :)

... Och när såsen tog slut hällde jag givetvis på lite till

Här kommer receptet
1 liten burk sötad mjölk
200 g päronkräm
1 dl yoghurt neutral
Päronessens/arom efter smak
(jag tog ca 1 tsk bordsvatten + 1 tsk essens)
Ev lite grön färg
Blanda dessa ingredienser & ställ i kylen

Vispa 3 dl grädde & blanda med den andra massan
Kör i glassmaskinen ca 40 min
häll över i en burk, gärna kyld & ställ i frysen minst 2 timmar.
Tag fram glassen gärna 15 min innan den skall ätas.

Där fick ni mitt Busenkla recept på en väldigt, väldigt god päronglass ;)
Jag hoppas att ni gillar den lika mycket som jag!

//Sanja


5 kommentarer:

  1. heheheh.låter underbart gott.
    gillar du piggelin så måste du testa mjuk piggelin glass som ja gjorrt.så goood

    SvaraRadera
    Svar
    1. I löööööv Piggelin! Får in & kika på receptet då. Tack för tipset! =)

      Radera
  2. Åh, den här måste jag göra! Låter hur gott som helst ju! Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annica! Jag vill inte skryta men jag tror inte att du kommer att ångra dig om du gör den =)

      Radera
  3. Vad gott med egengjord glass =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

    SvaraRadera