torsdag 23 februari 2012

Krispig mozzarellaKyckling med rosmarinpotatis & grillad paprika i vitlöksvinägrett

Jag har för ett tag sedan lovat er receptet på detta middagstips.
Nere på Balkan äter man väldigt mycket paprika i alla former. Här i detta inlägg kommer receptet på en av mina personliga favoriter! Tillagade på detta sätt kan de i alla fall  enligt mig serveras till det mesta, Supergott är det!

Jag brukar oftast se till att ha ett gäng paprikor hemma om jag vet att grillen skall igång, så slänger jag på dem när jag grillat klart maten. Sen fryser jag ner dem i portionspåsar (skalade). På så sätt kan jag äta dessa underbara paprikor året om utan att behöva dra igång grillen mitt i vintern =)

Krispig MozzarellaKyckling
4 port
4 Kyckling filéer (inte för stora)
1 ägg
Vetemjöl
Brödsmulor
Mozzarella skuren i ca 1 cm tjocka stavar
salt, peppar
1/2 - 1 liter olja

Dela varje filé på 2 (tjockleken) & banka ut den så den lite & salta filén.
Salta & peppra mozzarellan & lägg en stav på varje filé, se till så att den inte sticker ut utanför kanterna & rulla ihop dem till rulader.
Rulla dem först i lite mjöl, doppa i det uppvispade ägget & avsluta med att rulla i brödsmulorna.
Värm upp olja i en kastrull eller fritös om du föredrar det, lägg ner kycklingen & fritera den tills den fått fin färg ca 2-3 min på medel värme.
Ta upp & lägg på hushållspapper så överblivet fett sugs upp.

Receptet på vitlöks paprikorna hittar ni här 

Receptet på potatisarna hittar ni här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar