Då ni kanske förstått att jag är lite av en chokladnörd & semlor tycker jag heller inte är helt fel så givetvis var jag nästan lite tvungen att testa på att göra en semla med just choklad =)
Jag fyllde bullen med hasselnötter istället för mandel & en liten dutt kakao & spritsade dem med chokladgrädde.
Var det gott då? JA det var det absolut. Den slank ner på bara några bett =)
Men så kommer det ett litet MEN.
Skulle jag bli sugen på just en SEMLA så föredrar jag helt klart klassikern, men å andra sidan så gillar ju inte alla just semlan el kanske inte tål mandel & då tror jag att detta är ett perfekt alternativ!
Var det gott då? JA det var det absolut. Den slank ner på bara några bett =)
Men så kommer det ett litet MEN.
Skulle jag bli sugen på just en SEMLA så föredrar jag helt klart klassikern, men å andra sidan så gillar ju inte alla just semlan el kanske inte tål mandel & då tror jag att detta är ett perfekt alternativ!
Receptet på semmelbullarna har ni här men jag uteslöt kardemumman.
Fyllningen gjorde jag på nästan samma sätt som mandelfyllningen till dem, beskrivning följer här nedan:
Ca 125 g hasselnötter
1 dl socker
1,25 dl het mjölk
1-2 tsk kakao
+ inkråm
Chokldgrädde
Värm 3 dl grädde & lägg i 200 gr hackad choklad
Låt smälta samman & Tillsätt 3 dl kall grädde + en liten dutt bakpulver.
Detta kan med fördel göras kvällen innan då grädden skall vara kylskåpskall när den vispas...
...Jag ville ha ytterligare lite choklad så jag öste över lite chokladsås =)
Till 14 bullar:
75 g hackad choklad (ta den du gillar bäst)
2,5 msk grädde
Knappt 1 msk sirap
Värm på plattan & låt smälta.
Låt sen svalna innan du ringlar det över bullarna.
Då var Mina chokladsemlor klara!
Kommentera gärna =)
Kram Sanja
Fyllningen gjorde jag på nästan samma sätt som mandelfyllningen till dem, beskrivning följer här nedan:
Ca 125 g hasselnötter
1 dl socker
1,25 dl het mjölk
1-2 tsk kakao
+ inkråm
Chokldgrädde
Värm 3 dl grädde & lägg i 200 gr hackad choklad
Låt smälta samman & Tillsätt 3 dl kall grädde + en liten dutt bakpulver.
Detta kan med fördel göras kvällen innan då grädden skall vara kylskåpskall när den vispas...
...Jag ville ha ytterligare lite choklad så jag öste över lite chokladsås =)
Till 14 bullar:
75 g hackad choklad (ta den du gillar bäst)
2,5 msk grädde
Knappt 1 msk sirap
Värm på plattan & låt smälta.
Låt sen svalna innan du ringlar det över bullarna.
Då var Mina chokladsemlor klara!
Kommentera gärna =)
Kram Sanja
åh dessa ser ju jättegoda ut,mums
SvaraRaderaJa de var faktiskt riktigt mumsigt Simone =)
RaderaOj vilka härliga semlor! Jag är tokig i choklad så det här skulle vara något för mig! Hoppas du får en härlig söndagskväll:)
SvaraRaderaMvh Ann-Sofi www.matsafari.matmolnet.se
Tack snälla Ann-Sofi!
RaderaHej! Har inte varit inne på din blogg förut, men såg din kommentar på min blogg, så jag var ju tvungen att kika :) Jättefina tårtor du har gjort! Jag älskar också choklad så din chokladsemlor ser underbart goda ut!
SvaraRaderaTack Sofia! Ja choklad kommer det nog att bli ganska mkt av här på bloggen =)
RaderaHej, jag är ny på det här med att baka och dekorera och söker inspiration hela tiden och dina semlor ser så goda ut, jag som inte gillar semlor alls men de här semlor ser så smarriga - måste testa.
SvaraRaderaKika gärna på min blogg.
Tack! Det är roligt att kunna bidra till lite nya idéer, speciellt vad gäller semlor som man oftast antingen brukar älska eller hata =)
RaderaSjälvklart ska jag gå in & ta mig kik på din blogg! Önskar dig en trevlig helg!
Mums vad det låter smarrigt med chokladsemlor!! :)
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaSer otroligt god ut!
Tack själv! Ja de blev faktiskt riktigt goda! =)
RaderaSer alldeles livsfarligt ut! Fasen vad gott!! Jag ska INTE prova, haha.
SvaraRaderaHahaha, klart du ska! :)
Radera