Här har ni ett fantastiskt fint recept på härliga choklad tryfflar!
Vanligtvis så tycker jag att hemmagjorda tryfflar blir alldeles för mjuka när de fått stå framme i rumstemperatur en stund men inte dessa inte :)
De håller fast & bra konsistens men smääälter i munnen...
Jag gör mina på 60% choklad, de blir väldigt kraftig chokladsmak vilket kan vara ganska bra för då tar man förmodligen bara en & på så sätt räcker de längre ;)
Här nedan följer receptet!
Vanligtvis så tycker jag att hemmagjorda tryfflar blir alldeles för mjuka när de fått stå framme i rumstemperatur en stund men inte dessa inte :)
De håller fast & bra konsistens men smääälter i munnen...
Jag gör mina på 60% choklad, de blir väldigt kraftig chokladsmak vilket kan vara ganska bra för då tar man förmodligen bara en & på så sätt räcker de längre ;)
Här nedan följer receptet!
Chokladtryffel
1 dl grädde
250 gr mörk choklad 70 %
Koka upp grädden & tillsätt den hackade chokladen
120 gr kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kaffe
Blanda i övriga ingredienser & låt svalna.
Blanda i övriga ingredienser & låt svalna.
Forma tryfflarna & rulla i kakao eller doppa i smält
choklad.
Lätt som en plätt ;)
choklad.
Lätt som en plätt ;)
Kram kram Sanja
Hur länge ska dom svalna? :)
SvaraRaderaRumsvarma brukar bli bra...
RaderaLycka till & god jul !