tisdag 20 december 2011

Mörka chokladtryfflar

Här har ni ett fantastiskt fint recept på härliga choklad tryfflar!
Vanligtvis så tycker jag att hemmagjorda tryfflar blir alldeles för mjuka när de fått stå framme i rumstemperatur en stund men inte dessa inte :)
De håller fast & bra konsistens men smääälter  i munnen...
Jag gör mina på 60% choklad, de blir väldigt kraftig chokladsmak vilket kan vara ganska bra för då tar man förmodligen bara en & på så sätt räcker de längre ;)
Här nedan följer receptet!

 

Chokladtryffel   

1 dl grädde
250 gr mörk choklad 70 %
Koka upp grädden & tillsätt den hackade chokladen
120 gr kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kaffe
Blanda i övriga ingredienser & låt svalna.
Forma tryfflarna & rulla i kakao eller doppa i smält
choklad.
Lätt som en plätt ;)

Kram kram Sanja

2 kommentarer:

  1. Hur länge ska dom svalna? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rumsvarma brukar bli bra...
      Lycka till & god jul !

      Radera