torsdag 15 december 2011

Raffaello "kokostryfflar"

Dessa underbart goda "tryfflar" som görs utan choklad är ett väldigt uppskattat godis. Smaken av kokos & hasselnöten som gömmer sig inuti är en väldigt fin kombination! Vill man avancera lite så kan man ju doppa de rullade bollarna i smält vit choklad innan man rullar de i kokos, men som jag sa bara om man vill avancera ;)
Nedan följer recept med beskrivning...

Ca 50 st
150 gr socker
75 ml vatten
kokas upp & tillsätt 1 tsk vaniljsocker el 1/2 tsk vaniljpulver

175 g skummjölkpulver (tex Sempers) rörs i lite i taget.
Tillsätt sedan 125 g kokos & ca 30 gr smulad kex typ Marie eller liknande.
Rör om till en jämn & fin massa & när den svalnat lite knåda då in 125 gr smör & låt kallna.

Forma små kulor som du sticker en hasselnöt i & rulla i kokos. Ställ i kylen i några timmar eller över natten.

För att få en liten extra "effekt" så slingrade jag över lite smält vit choklad & strödde på lite glitter =)

Superenkelt & dundergott!

2 kommentarer:

  1. Ja älskar kokos och dessa är nog för farliga och göra,skulle nog tryckt i mig allt.
    Ser tokgott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar Simone!
      Jag är också tokig i kokos & älskar verkligen dessa små sötisar :)

      Radera