Till kakan behöver du:
125g ägg (el 2 stora)
250g socker
25g kakao
90g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100g smält smör
100g vit choklad
25g mörk choklad
1 msk neutral olja
1 näve rostade mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop kakao, vetemjöl och vaniljsocker. Rör socker och ägg. Tillsätt smält smör och rör tills det går in i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och blanda väl. Häll smeten i en springform 22-23 cm i diameter klädd i bakpapper. Grädda i 22-23 min. Låt svalna och ställ sedan svalt (kyl eller frys) några timmar.
Hacka chokladen och smält över vattenbad. Tillsätt oljan, rör om väl och häll över kakan. Strö över mandeln och sedan in i kylen med den tills chokladen satt sig. Avnjut kakan med lätt vispad grädde ellr lite glass om man vill lyxa till det lite extra ;)
Kram, Sanja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar