lördag 13 december 2014

Hasselnötsfudge

Nu är julen nära och då brukar det ju fixas med det mesta som hör julen till, bland annat kakor, bakverk och godis! :) Idag tänkte jag  bjuda på en härlig fudge perfekt att ha på gottebordet eller varför inte lägga i små påsar eller askar och ge bort? Garanterat en uppskattad gåva! Tyvärr är det svår att bara ta en av dessa så är din tanke att ge bort till flera så rekommenderar jag att du dubblar receptet ;) Superduper goda blev dem!
 Ingredienser:
50g smör
100 g grädde (1 dl)
150g socker
90g marshmallows
20g mörk choklad
125g nougat
1/2 vaniljstång
1msk starkt kaffe
50g rostade hasselnötter

 Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Sänk värmen och tillsätt resten av ingredienserna förutom chokladen. Låt marshmallown smälta och öka därefter värmen så den är på lite högre än medel. Låt koka till 118 grader (10-15 min) då blir det perfekt konsistens enligt mig :) När sockermassan uppnått ca 100-105 grader kan du lägga in nötterna i ugnen för att få mer av den härliga nötsmaken!
När massan uppnått rätt temperatur ta bort den från värmen, lägg i hackad choklad och nougat, rör om till en jämn smet och tillsätt därefter nötterna. Häll nu över massan i en avlång brödform eller liknande (större form om ni dubblat receptet) med bakpapper i botten. Jämna till, låt svalna och ställ sedan kallt. Skär i önskad storlek och sedan är det bara till att mumsa på!
 Kram Sanja
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar