onsdag 27 februari 2013

Nutella

Nu mina vänner skall jag bjuda er på en resa till himmelen! ;)
Jag är ett STORT fan av nutella & när jag googlade runt lite & hittade ett recept enkelt som detta kunde jag inte låta bli att testa det & jösses vad glad jag är för det idag!
Sååå enkelt & sååå förbaskat gott!!!
 Jag gjorde minimala ändringar på "ursprungsreceptet" som jag hittade på bloggen  
"The eccentric cook"
På detta recept får du ut ca 900g färdig Nutella.
 Du behöver:
200g hasselnötter
1 burk sötad kondenserad mjölk
250 gr choklad 60-70% (jag hade 70%)
1/2-1 dl het mjölk
Gör såhär:
Rosta nötterna i 200grader varm ugn i ca 10 min. Lägg de rostade nötterna i en kökshandduk & gnugga av skalet på nötterna (så gott det går). 
Smält chokladen under vattenbad eller i mikron.
Kör nötterna i en matberedare tills det blir en "gegga", det kan ta någon minut.
Hetta upp mjölken. Häll i den kondenserade mjölken i den smälta chokladen, blanda om & häll det över nötmassan i matberedaren. Mixa & tillsätt lite i taget av den heta mjölken. Låt allt blandas samman till en jämn & fin NUTELLA!
Tro det eller ej men nu är den klar!


 Välkommen till himmelen ;)
Kram kram! 

11 kommentarer:

  1. Blir så grymt inspirerad av din blogg för min bakning!

    Vad tycker du är roligast att baka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack snälla du, det gör mig otroligt glad skall du veta <3
      Förutom att skapa & dekorera bröllopstårtor så gör jag gärna "geggiga" bakverk! Jag gillar när det är massa "gojs" på :)

      Radera
  2. Så himla gott! Ska man koka den kondenserade mjölken först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det är så busenkelt recept så man behöver inte ens koka mjölken ;)

      Radera
  3. ska det vara sötad kondenserad mjölk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fel av mig att inte skriva det, visst skall det vara den sötade!
      Lägger till det genast! Tack ;)

      Radera
  4. Okej, det här måste jag testa! Älskar nutella!! Måste absolut ha det hemma, annars går jag under hehe. Har provat att göra egen tidigare, men den blev inte alls så fin som din ser ut att ha blivit. Så detta ska testast snarast! Tack för att du delade med dig av receptet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Rebecka för din kommentar! Jag hoppas att du kommer att gilla receptet!

      Radera
  5. Måste man ha sötad kondenserad mjölk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heej! Jag har faktiskt aldrig provat med något annat men skulle väl ev funka med grädde & sirap misstänker jag...

      Radera
  6. Hej, hur länge håller den sej å hur förvarar man den?

    SvaraRadera