måndag 11 juni 2012

Rabarberpaj

Recept på Rabarberpaj finns det i mängder. Det är väl kanske inte supermycket som skiljer dem åt alla gånger men vissa har kanel medan andra kardemumma, kanske lite kokos eller bara havregryn...
Det finns 2 saker jag föredrar i rabarberpaj & det att det finns en härlig syra & lite extra smuldeg!
Här nedan följer mitt recept.
Ca 6-8 port
500 g rabarber skurna i ca 1 cm tjocka bitar
1/2 dl socker
ca 1/2 tsk kanel
Drygt 1 msk potatismjöl
Blanda dessa ingredienser i en skål.
Smuldeg
150 g rumsvarmt smör/margarin
2,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl kokos
1/2-3/4 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
 1-2 msk råsocker
Blanda alla ingredienser utom råsockret till en smulig massa.
Lägg rabarberna i en pajform & fördela smuldegen över dem.
Strö över lite råsockerjämt över hela pajen & ställ in i ugnen i ca 15 min i 225 grader.
Låt svalna & servera med fluffig vaniljkräm!


Kraam Sanja

2 kommentarer:

  1. Oh rabarberpaj är ju galet gott och jag blir aldrig trött på det! Kan man äta rabarberpaj till både lunch och middag? ;)
    Tack för titten på min blogg! Det är alltid kul när någon också vill lämna några rader. Det betyder oerhört!
    Kram på dig:)

    SvaraRadera
  2. Mums, så gott! Jag älskar rabarber och hittade rabarber i affären här i Singapore :) Kram

    SvaraRadera