Här skall ni få receptet på min rabarberkompott.
Lägg på ett lager av denna på din tårta te x & den blir lite extra lyxig ;)
Den står sig ganska bra i kylen så man måste inte använda allt på samma gång!
300 g rabarber skurna i ca 1 cm stora bitar
150 g socker
1/2 vaniljstång (delad & skrapad)
1/2 tsk kardemumma mald
2-3 st gelatinblad (Beroende på hur fast kompott du vill ha)
Lägg rabarber, socker, kardemumma & vaniljstången i en kastrull.
Koka upp & sänk värmen till medel. Låt puttra i 3-5 min
Dra kastrullen åt sidan & lägg i gelatinbladen (som du blötlagt i vatten i ca 5 min) & rör om tills de smält.
Då skall bara kompotten svalna så är den klar!
Lätt som en plätt!
Då skall bara kompotten svalna så är den klar!
Lätt som en plätt!
Har gjort en liten ändring i receptet då jag blandade ihop rabarberkrämen med kompotten :)
SvaraRaderaDet skall alltså inte vara något potatismjöl i kompotten utan gelatinblad!
Ber om ursäkt för det!
ja gör oxå nästan likadant,men tillsätter inte kardemumma.
SvaraRaderaär inte ett fan av mumma.hehehe
Fast mumman känner man faktiskt inte av så mkt... en svag svag ton av den vilket jag tycker gör susen ;)
RaderaBra tips för att hitta på något med rabarbern som växer i massvis nu (härligt!).
SvaraRaderaKul att du tycker det!
SvaraRaderaTack för din kommentar Maria!