Börja med havrecrunchen som kan förberedas i god tid, flera dagar innan. Förvara den bara i en burk så den håller sig krispig och fin... De smörstekta äpplena kan förberedas likaså!
Havrecrunch
50 g smält smör
0,75 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
1 dl muscovadosocker
1/2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop allt till en smulig massa och sprid ut det i en form. Baka av i ca 15 min. Rär om så det separerar och får lite småbitar. Låt svalna.
Smörstekta äpplen
2-3 st syrliga äpplen typ "Granny Smith"
ca 1tsk kanel
ca 2 msk socker
1 klick smör ca 25 g
1 klick smör ca 25 g
Skala & skär äpplena i små bitar.
Vänd runt i kanel & socker. Stek i smör3-5 min. Stek inte för länge, det
skall fortfarande vara lite tuggmotstånd i äpplena. Låt svalna
Dulcekräm
125 g vispad grädde
75 g philadelphia
100 g dulde de leche classic
Blanda samman till en slät kräm
Det "kolasåsaktiga" som syns i mellanlagret är sås från de smörstekta äpplena, du behöver inte göra något extra gör att få dit den, den bara kommer ;) Åh, nu vattnas det i munnen igen...
Montering
Lägg havrecrunch i botten, fyll på med ett lager dulcekräm (jag använder spritspåse för att slippa massa kladd), lägg på ca 2 skedar av äpplena, strö på havrecrunc, lägg återigen på ett lager till av den goda krämen, ringla över lite dulce de leche classic (jag använde spritspåse även här). Avslutningsvis toppar du med en sked av äpplena och lite crunc.
Blunda ät och njuuut ;)
Lycka till!
Hej! Hur många portioner beräknas receptet till? 😊
SvaraRaderaHur många är detta till?
SvaraRadera