Morotskakor finns det förmodligen 100 olika recept på om det ens stoppar...
Själv tycker jag att det är galet gott, vilket jag tydligen är långt ifrån ensam om & jag ville få till en morotskaka med det lilla "extra"! Jag klurade ett tag på ett recept ett tag, tänkte fram & tillbaka & till slut kom jag fram till detta vilket jag blev såååå stolt över! Den blev verkligen SÅ jäkla god! Det är ju lite fler moment än i den "vanliga" morotskakan men provar ni detta recept så ha jag svårt att tro att ni inte skulle gilla det, helt ärligt alltså.
150g farin socker
170g socker
4 stora ägg (250g)
250g rivna morötter
250g smält smör
170g socker
4 stora ägg (250g)
250g rivna morötter
250g smält smör
240g vetemjöl
1tsk mald kardemumma( lite drygt)
1,5tsk bikarbonat
1/2tsk vaniljpulver
1tsk mald kardemumma( lite drygt)
1,5tsk bikarbonat
1/2tsk vaniljpulver
ca 50g hackade pecan el valnötter
(jag tog pecan)
Vispas socker, farinsocker & ägg så det blir ljust & fluffigt. Tillsätt sedan det smälta smöret, blanda & häll i de rivna morötterna. Blanda samman alla torra ingredienser & vänd ner lite i taget i äggsmeten. Blanda väl & vänd sedan ner nötterna.
Häll smeten i en form ca 20*30 cm. Grädda i 175 grader i ca 25 min. Låt svalna
Frosting
100g brynt smör
200g florsocker
200g philadelphia
Vispa det brynta smöret som först fått stelna i kylskåp & sedan blivit rumsvarmt.
Vispa det fluffigt ca 10 min. Sikta ner i florsockret & vispa ca 5-10 min till.
Vispa det fluffigt ca 10 min. Sikta ner i florsockret & vispa ca 5-10 min till.
De ser väldigt goda ut och brynt smör ger en nötig och god smak till bakverk! Ha en fin dag.
SvaraRaderaTack! Jag håller med dig, det brynta smöret ger ifrån sig en helt underbart nötig smak!
SvaraRadera