lördag 7 juli 2012

Rulltårta

Tänkte ge er receptet på den "perfekta" rulltårtan :)
Fyllningen kan ju bestå av i princip vad som helst...
Jag föredrar vispad grädde & hallon eller andra bär, chokladkräm eller så enkelt som bara lite sylt, men andra fyllningar går ju givetvis lika bra, som jag sa så är det vad JAG föredrar...

detta behövs till 1 rulltårta:
250g ägg (ca 4st)
125g socker
100g vetemjöl
25g potatismjöl
1/2tsk bakpulver
Vispa ägg & socker några i minuter.
Blanda de övriga ingredienserna i en separat skål & sikta ner i äggsmeten.
Rör om tills du får en jämn & fin kaksmet.
Häll ut i en djup bakplåt som du klätt i bakpapper & grädda i nedre delen av ugnen i 225-250 grader i ca 6 min.
Strö på ett jämt lager med socker över kakan, lägg på ett bakpapper & lägg en bakplåt över. Vänd nu kakan upp & ned, låt svalna ca 5 min & dra av pappret.
När kakan kallnat brer du på fyllningen du önskar & rullar ihop den med skarven nedåt.
Klart!

Denna fyllde jag med lite överbliven smörkräm som jag blandade ut med citronkesella, ca 10o g av vardera om jag minns rätt (kan ha varit 150 också) & så lade jag på ca 200 g frusna hallon.
Supergott blev det!
Önskar er en fin dag!
Sanja

6 kommentarer:

  1. håller verkligen med dig sanja.ser riktigt gott ut.min favorulle är saffran med choklad.ja vet brukar köra de på julen men nu till sommar så skulle ja oxå kört med hallon i.att man inte gör rulltårta oftare,så lätt och så många variationer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vad spännande! Saffran & choklad måste jag prova, tack för tipset Simone! ;)

      Radera
  2. Svar
    1. Ja visst är det konstigt att något så enkelt kan vara så gott! :)

      Radera
  3. Jag har alltid varit livrädd för att baka rulltårta!! Men ack så gott det är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du verkar var otroligt duktig på det mesta så rädd behöver du nog inte vara, en rulltårta fixar du lätt som en plätt ;)

      Radera